Η εφαρμογή "Βελτιώνω την πόλη μου - αιτήματα πολιτών" επιτρέπει στους κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Σάμου να αναφέρουν διαδικτυακά  προβλήματα στον Δημοτικό Ηλεκτροφωτισμό τα Απορρίμματα καθώς επίσης και σε θέματα Ύδρευσης - Αποχέτευσης.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα ακριβούς προσδιορισμού της θέσης του προβλήματος πάνω στο χάρτη, ενώ μπορούν να επισυνάψουν και σχετικές φωτογραφίες. Όλες οι καταχωρήσεις εμφανίζονται πάνω στο χάρτη της περιοχής.

Κάθε καταχώρηση αρχικά βρίσκεται στην κατάσταση «Υποβλήθηκε». Όταν ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου ενημερωθεί για το αίτημα και το προωθήσει στο αρμόδιο τμήμα, η κατάσταση αλλάζει σε «Σε εξέλιξη». Τέλος, όταν το θέμα διεκπεραιωθεί η κατάσταση γίνεται «Επιλύθηκε». Ο πολίτης που δημιούργησε την καταχώρηση του αιτήματος ενημερώνεται κάθε φορά με e-mail για την αλλαγή της κατάστασης.

Παράλληλα οι χρήστες μπορούν να γράφουν σχόλια σε καταχωρημένα αιτήματα, ενώ μπορούν επίσης να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικότερα. Για την καταχώρηση ενός αιτήματος, παραπόνου ή πρότασης, το σχολιασμό και την παροχή ψήφου απαιτείται η δημιουργία ενός λογαριασμού στην εφαρμογή μετά από την σχετική διαδικασία εγγραφής.